Telefonförsäljare

Hej bloggen,

Funderade häromdagen på mitt jobb, jag tycker mig ha hört hur många gånger som helst vilket skitjobb det är att vara telefonförsäljare. Typ att folk hellre går på bidrag än att jobba som telefonförsäljare och sånna saker. Så självklart var jag lite nervös när jag skulle börja på mitt första riktiga jobb som telefonförsäljare. Visst, jag har ingen direkt erfarenhet av andra jobb men jag gillar mitt jobb, på alla sätt faktiskt. Jag trodde även att alla skulle vara otrevliga när jag ringde dom, men inte ens det är dom, visserligen ringer jag bara till företag men dom är nästan alltid trevliga. Lönen är det inget fel på heller, jag får en helt ok grundlön och sedan provision på varje försäljning jag gör. Det jag säljer är annonsplatser i olika tidningar.

Dessutom har min äldre brorsa berättat om sin kompis som började med exakt samma sak, ringa till företag och försöka sälja annonser i tidningar. Från början satt han precis som jag och blev bättre och bättre, sedan började han fakturera med sitt företag istället och därmed få högre provision men ingen grundlön. Men eftersom han sålde bra tjänade han mycket mer på det och blev mycket mer motiverad, nu har han ett eget företag och ringer inte så mycket längre men tjänar jättemycket.

Men det bästa med jobbet är faktiskt inte själva jobbet i sig, det är kollegorna. Alla är i ungefär samma ålder och det blir ganska mycket aktiviteter utanför jobbet, så som AW och middagar.

Detta jobb passar mig alldeles perfekt nu och kommer nog göra ett bra tag till, men känner såklart sug efter att starta något eget också och det vore nice att få lite mer tid med Indy och bestämma sina egna tider.

Hörs snart igen

 

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *