Vilka är fördelarna med en eldkorg?

Som jag har sagt flera gånger innan så skulle jag hävda att om du har en öppen, vedeldad spis, så är en eldkorg viktig. Det är ett bra tillägg till din trädgård som kan göra stor skillnad. Att använda en eldkorg kommer att ge dig en rad påtagliga fördelar:

Säkerhet

En eldkorg kan också bidra till att göra din eldstad säkrare. Genom att använda en eldkorg med upphöjda sidor kan du förhindra att brinnande stockar av misstag rullar ut från din eldstad, över härden och ut på ditt vardagsrum eller köksgolv.

Minskad rök

Eftersom din eld blir bättre ventilerad, högre upp från marken och därför brinner bättre med en eldkorg, kommer du att uppleva mindre rök.

Rök produceras ofta som ett resultat av dålig förbränning, när en eld inte brinner bra och inte får tillräckligt med syre.

Placering

Att använda en eldkorg hjälper dig också att placera din eld i din eldstad. Med en eldkorg kan du placera din eld mot baksidan av eldstaden så att den är perfekt placerad i mitten av skorstenens drag.

Om du placerar din eld på detta sätt minskar du också sannolikheten för att rök driver ut från eldstaden och in i ditt rum.

Härdskydd

Utan en eldkorg kan din eldstad bli svärtad och brännas med tiden. Att använda en eldkorg hjälper till att hålla din eldstad i gott skick och skyddar den från de höga temperaturer som din eld kommer att ge upphov till.

Effektivitet

En eldkorg gör din eldstad mer effektiv. Detta beror på att en eldkorg höjer elden från härden, vilket betyder att elden kan dra in mycket mer syre (underifrån såväl som från ovan).

Att använda en eldkorg höjer också elden närmare skorstenens hals, vilket betyder att den är närmare skorstenens drag.

Detta innebär att elden brinner mer effektivt, kommer inte att slösa någon ved och kommer att avge mycket värme.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *